We zijn weer open!

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Vanaf 16 april bent u weer van harte welkom op onze camping. Op de home pagina vind u een speciale button met onze corona maatregelen.

Jolanda van EckWe zijn weer open!

Nieuwsbrief december 2020

Jolanda van Eckcamping1 Comment

Nieuwsbrief december 2020          www. boerderijcampingdemmerik.nl

 

Het einde van het jaar is voor velen het moment om  terug te kijken naar wat er in het afgelopen jaar is gebeurd. Het zal u niet verbazen dat ook voor ons dit terugkijken wat de camping betreft in het teken van Corona staat. We waren al een eind op weg met alles in orde maken voor de start van het seizoen toen Corona kwam. Daardoor waren we genoodzaakt om de camping nog een poosje dicht te houden.   Door de kleinschaligheid van de camping en gezien het feit dat de toiletten en douches beschikken over aparte buitendeuren was het  voor de gasten goed mogelijk om afstand te houden van elkaar en  mochten we anderhalve maand later  toch open. Eerst nog met de halve bezetting maar gelukkig konden we vanaf half juni weer naar de normale bezetting toe. Vol bewondering hebben we gezien dat bijna al onze gasten zich zonder problemen aan de maatregelen hielden. Want zeg nu zelf het is toch echt niet leuk om na iedere keer dat je de kranen of deurkrukken hebt aangeraakt deze te moeten schoonmaken en het is jammer dat je maar zeer beperkt bezoek mag ontvangen als je lekker voor je caravan zit. De bereidwilligheid om dit te doen en zeker ook vol te houden was groot. Was het in begin allemaal even wat onwennig,  gaande weg merkten we dat zowel wij als de gasten ontspannen aanwezig konden zijn.  We zagen dat het wachten bij de afwasplaats meestal wel opgevuld werd met een gezellig praatje wat prima mogelijk is op afstand!  Nogmaals dank aan alle gasten voor een ieders begrip en medewerking hiervoor! Het ziet er nog niet naar uit dat het  volgend seizoen al weer “normaal” zal zijn. Welke maatregelen er dan nog nodig zijn weten we op dit moment niet. We wachten het maar rustig af……

Gelukkig kon op de boerderij nagenoeg alles gewoon door gaan. We ondervonden nu even het voordeel van thuiswerken! ? In de media werd er regelmatig gesproken over de boerenacties en de plannen en regels van de overheid. Jammer genoeg niet altijd positief. We doen ons best om hier persoonlijk zo goed mogelijk mee om te gaan en ons werkplezier er niet al teveel door te laten beïnvloeden.  We denken dat dat tot nu toe nog steeds lukt. Afgelopen zomer  is het erf achter de stal aangepast waardoor de mogelijkheid om het voer op te slaan is verbeterd. Daarvoor moesten er wel 300 heipalen de grond in. ( oeps, sorry voor de overlast)

Vooruitkijken doen we ook in dit schrijven. Naast het gewone (vervangings)onderhoud  hebben we geen  grote plannen voor de camping en de boerderij. Wel zijn er plannen op een ander vlak. We zijn nl. voornemens een (zorg)woning in de boomgaard te plaatsen voor de moeder van Gijs. We zitten nu in de fase van contact hebben met de gemeente over de vergunning hiervan en hopen dat het plaatsen van de woning in het voorjaar/zomer gerealiseerd kan worden.

We zeggen het ieder jaar en daardoor lijkt het misschien een gewoonte maar niets is minder waar. We zijn ieder jaar heel blij met de hulp die we van verschillende, inmiddels bijna allemaal bekende, mensen krijgen. We noemen ze ook dit jaar weer …. Iedere zaterdag ziet u Jelle op de boerderij/camping werken. Soms ook nog wel eens ’s avonds uit zijn werk als de grasoogst naar binnen moet. Jan en Yvonne waren er ook weer. Inmiddels al voor het 11e jaar! Ook het komende seizoen hopen zij weer twee maanden te komen. Dit jaar was Corianne (dochter van Corrie en zus van Nicolien)ook weer van de partij. Corrie kon vanwege een ooroperatie niet werken en Corianne heeft voor haar ingevallen. Thomas en Niels zag u weer met de grasmaaier rond rijden. En doordat Thomas dit jaar wel een hele lange vakantie had heeft hij ons veel kunnen helpen op zowel de boerderij als de camping. Voor het eerst zag u in het voorjaar Willem en Ingrid Nahuys. Zij hebben ons o.a ook geholpen met schoonmaken en het ontvangen van gasten. Komend voorjaar hopen zij dit opnieuw te doen.

Het voorjaar van de camping gaat komend seizoen iets later van start. We hebben nl. besloten de camping niet  op 1 april te openen maar twee weken later en wel op vrijdag 16 april 2021. Reserveren kan op dit moment al weer. Dit kan via de telefoon, via de mail maar natuurlijk ook online via ons reserveringssysteem op onze website. Op dit moment is er nog een onduidelijkheid over het tarief van de toeristenbelasting. De gemeente heeft het voornemen dit te verhogen naar €1,50 p.p.p.n (het is op dit moment 0,92 cent) Samen met een andere collega campinghouder hebben we hier bezwaar tegen gemaakt. Mocht de gemeente dit plan toch doorzetten dan heeft dit helaas als consequentie dat alle prijzen wat verhoogd gaan worden.

Tot slot nog kort wat over de kinderen.

Door de corona had Thomas wel een hele rare afsluiting van zijn middelbare school. Gelukkig stond hij er met zijn schoolexamens goed voor en kon de vlag uit omdat hij geslaagd was! Een lange zomervakantie volgde waar hij van genoten heeft! En wij ook want hij heeft veel werk op de boerderij en de camping verzet en tussendoor nog wat vakantiewerk in de bouw. In de zomer slaagde hij ook voor zijn trekker rijbewijs. Inmiddels is hij gestart met de opleiding Monteur mobiele werktuigen in Harderwijk. Vanwege de corona heeft hij nu twee dagen online les en twee dagen gewoon school waarbij hij dan ook twee nachten intern op school verblijft.

Anouk zit inmiddels in de derde klas van het VMBO GT. Heeft het wel heel gezellig met haar klasgenoten en vergeet soms wel eens waarom ze daar op school zit! ? En dan moet ze ook thuis nog haar boeken open doen terwijl ze haar tijd liever aan andere dingen besteed waaronder haar paard Troy.

En dan Niels. Inmiddels zit hij in groep 8 en dat betekent dus zijn laatste jaar op de basisschool. Inmiddels heeft hij ook besloten om naar dezelfde school te gaan als zijn broer en zus dus die “hobbel” is genomen. Hij is blij dat hij nog lekker twee keer in de week mag voetbal trainen. Want dat doet hij enorm graag.

We zijn dankbaar dat het goed mag gaan met de kinderen en met ons. Alle vijf zijn we tot nu toe gezond. Wat willen we nog meer!

We hopen dat het u ook goed mag gaan en willen u dan ook via deze weg hele Goede Kerstdagen maar bovenal een gezond en voorspoedig 2021 toewensen.

Hartelijke groet van Gijs en Jolanda, Thomas, Anouk en Niels van Eck

Jolanda van EckNieuwsbrief december 2020

Corona aandachtspunten tijdens uw verblijf op de camping

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Bij aankomst zullen wij deze aandachtspunten ook met u bespreken:

  • Bij gebruik van wasruimte/douche draait u altijd de buitendeur op slot. (ook al is het maar om alleen de tanden te poetsen)
  • Wij vragen u vriendelijk om het gebruik van het sanitair/afwasplaats zoveel mogelijk te beperken.
  • Na gebruik van de wasruimte/douche maakt u wastafel, kranen, deurkrukken, stoeltje, douchegreep, lichtknopje schoon. Bij gebruik van het toilet maakt u deurkruk, lichtknopje, toiletrol houder en toiletbril schoon. Het daarvoor bestemde schoonmaakmiddel staat in iedere ruimte en graag nadrogen met het daarvoor bestemde papier op rol.
  • De afwasplaats kan maar door 1 persoon of een huishouden gebruikt worden.
  • Het kleine bruggetje is te smal om elkaar met inachtneming van de anderhalve meter te passeren. Daarom : geef elkaar even de ruimte/voorrang en wacht op de ander zodat er maar een persoon over het bruggetje loopt.
  • Wij vragen u het bezoek in deze tijd tot een minimum te beperken. Ontvangt u toch bezoek dan kunnen zij helaas geen gebruik maken van ons sanitair.
  • Verder gelden ook hier de gebruikelijke RIVM regels: houd anderhalve meter afstand van een ander.
  • Bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid is het beter om lekker thuis te zijn en een andere keer terug te komen zodat u dan echt volop kunt genieten van u verblijf hier.
Jolanda van EckCorona aandachtspunten tijdens uw verblijf op de camping

Camping en sanitair beperkt open vanaf vrijdag 15 mei

Jolanda van Eckcamping2 Comments

N.a.v.de laatst gehouden persconferentie hebben wij een gesprek aangevraagd met een beleidsmedewerker van de integrale veiligheid van de gemeente met de vraag wat er nu wel en niet mogelijk was om open te gaan. Gemeentelijke overheden mogen  in deze fase van de corona tijd beslissingen “op maat” nemen. Deze medewerker was bereid om nog dezelfde dag even langs te komen om onze locatie met eigen ogen te zien en te beoordelen. Ons sanitair gebouw is zo ingericht dat iedere douche en toilet vanaf de buitenkant op slot gedraaid kan worden en op die manier is het mogelijk om de anderhalve meter te waarborgen. We zullen zorgen voor schoonmaakmiddelen zodat u na gebruik zelf de kranen en de stoel etc. kunt ontsmetten.Het enige wat niet kan is dat als er iemand gebruik maakt van de douche dat een ander dan gebruik maakt van de wasruimte dit kan tot gevolg  hebben dat u als gast even moet wachten. Kortom: we hebben dus toestemming gekregen om onze camping en het sanitair te mogen openen en hebben daarom besloten vanaf 15 mei weer beperkt onze eerste gasten te gaan ontvangen.  U bent van harte welkom! Belt u wel even van te voren als u wilt komen??

Jolanda van EckCamping en sanitair beperkt open vanaf vrijdag 15 mei

Camping blijft nog dicht tot ws 20 mei

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Lieve gasten

Het is prachtig weer, het campingterrein ligt er klaar voor! Maar helaas…..ook onze camping blijft nog even dicht.

Zoals het er nu naar uit ziet tot in ieder geval 20 mei. In de week daarvoor hopen we weer wat meer duidelijkheid te krijgen.

Tot die tijd proberen we hier maar van de positieve dingen, die er gelukkig ook nog zijn, te genieten. We hopen dat u dat ook kunt!

Jolanda van EckCamping blijft nog dicht tot ws 20 mei

Camping in ieder geval tot 1 mei gesloten!

Jolanda van Eckcamping2 Comments

Vrijdag 27 maart 2020

Beste gasten:

Al dagen zijn we aan het wikken en wegen of wij de camping vanaf 6 april wel open zullen doen.

Van de gemeente mag het mits we natuurlijk aan alle RIVM voorzorgsmaatregelen  voldoen.

Maar willen wij wel open is dan ook de vraag in deze situatie.

Nog steeds is er de dringende oproep om vooral thuis te blijven om zo het virus niet verder te verspreiden.

De camping open doen vergroot die risico’s voor u als onze gasten maar ook voor ons zelf en een ieder die ons dierbaar is.

Daarom hebben we besloten de camping( kampeerplaatsen en de hooiberghutten) in ieder geval tot 1 mei gesloten te houden.

Dat geeft ons een aantal weken de tijd om te kijken hoe e.a. zich gaat ontwikkelen.

Het is niet leuk om zo’n beslissing te moeten nemen, zeker voor de gasten die al gereserveerd hadden en die nu niet kunnen komen  maar we zijn van mening dat we gezien de situatie niet anders kunnen.

 

Wat de reserveringen van april betreft die dus nu komen te vervallen:

Als u nog een andere keer dit seizoen wilt komen mail of bel dan gerust dan kijken we wat er mogelijk is. Dan verrekenen we de aanbetaling op die wijze. Wilt u de aanbetaling teruggestort krijgen mail of bel ons dan ook. Dan regelen we dit.

Vanuit Vinkeveen wensen wij u gezondheid toe en doen u de hartelijke groeten.

Gijs en Jolanda en kinderen

 

 

Jolanda van EckCamping in ieder geval tot 1 mei gesloten!

Openingsdatum opgeschort naar 6 april (onder voorbehoud)

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Beste gasten:

We hebben de opening van onze camping voorlopig uitgesteld naar 6 april. Maar we kijken er niet van op als we nog later open gaan. Op dit moment zijn uw en onze gezondheid het belangrijkste. We hopen dat dit virus snel onder controle is en daar kunnen we op dit moment aan mee helpen door allemaal zoveel mogelijk thuis te blijven.

Jolanda van EckOpeningsdatum opgeschort naar 6 april (onder voorbehoud)

Corona en het wel of niet open gaan van de camping

Jolanda van Eckcamping1 Comment

Beste/lieve gasten: De Corona-crisis houd alle gemoederen bezig . Zo ook de onze.  Vanaf 1 april zou onze camping weer open gaan. We werken daar nog steeds naar toe maar vragen  ons wel af of het verstandig is om open te gaan. We willen nl voor u als gast maar ook voor ons als gezin geen extra risico’s nemen.Van overheidswegen hebben we (nog)geen beperking opgelegd gekregen dus ligt de keuze bij ons zelf.  We hebben besloten de ontwikkelingen nog even een week aan te kijken en eind volgende week een beslissing te nemen of en wanneer we open gaan. Hartelijke groet maar ook sterkte in deze onrustige tijd toegewenst  van Gijs en Jolanda

Jolanda van EckCorona en het wel of niet open gaan van de camping