Hieronder vindt u een aantal wandelroutes genoemd waarvan begin en eind op de camping zijn. De uitgebreide versies liggen kant en klaar in een map in “Het Tuinhuis”.

Bosdijk-Boterwalroute (9 km.) Wandelen over smalle eeuwenoude kades die gestoffeerd zijn met Knotwilgen. Over de Boterwal brachten de boeren vroeger de boter naar de markt. Het recreatiegebied Bosdijk is pas halverwege de vorige eeuw aangelegd met de ruilverkaveling. U komt ook door het dorpje Nieuwer Ter Aa, gelegen langs het riviertje de Aa. Buiten het broedseizoen loopt u door de weilanden terug.

Bosdijk-Donkereindroute (12.5 km.) Aan de overkant van de camping heb je de houtkade, elders bestaan ook nog grote delen van deze grens tussen de Graven van Holland en de Bisschoppen van Utrecht.Zij hadden vaak ruzie en en dan was het oorlog.U loopt over een stuk van deze grens en snapt gelijk waarom er zulke scherpe bochten inzitten.

Oude Spoorbaan-Demmerikroute (7 km.) Vroeger kon je met de boemel van Nieuwersluis naar Vinkeveen,Wilnis, Mijdrecht, Aalsmeer en Haarlem. U wandelt over het grint waar de spoorbielzen op lagen. De oude spoorbaan raakt steeds meer met struiken begroeit. Over Demmerik gaat u terug. Demmerik is een verbastering van De Marickenland uit de Middeleeuwen. Er zijn mensen die denken dat het van Denemarken komt.

Nieuwer Ter Aa-Breukelenroute (12.5km) Als u een keer het leuke plaatsje Breukelen wilt bezoeken kunt er zo naar toe wandelen via Nieuwer Ter Aa. U vaart naar de overkant met de gratis pont over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Gemaal-A2route (13 km.) Als u even de rust en de stilte zat bent kunt u enkele grote verkeersaders van ons land bezoeken. Ze liggen niet zover weg en u kunt het “bewandelen”. De A2 is momenteel één grote bouwput vanaf Amsterdam tot aan Den Bosch om de weg te verdubbelen. De verdubbeling van de spoorlijn Amsterdam-Utrecht is inmiddels achter de rug en u loopt tussen de spoorlijn en het Amsterdam-Rijnkanaal, met grote binnenvaartschepen, door. Bij het dorp Nieuwer Ter Aa keert de landelijke rust terug.

adminWandelroutes