vissenTussen de vaak langgerekte percelen weiland, een overblijfsel uit vorige eeuwen toen de stukken grond als “cope” verkocht werden om te worden ontgonnen, lopen brede weteringen.Vroeger waren ze niet zo breed maar doordat de veenweiden vooral in het midden wat inklonken (gebeurt nog) werd de bagger uit de sloten gebruikt om de weilanden wat op te hogen. Daardoor werden de sloten steeds breder. We noemen het dan ook geen sloten meer maar tochten of weteringen.

De Veldwetering loopt dan ook voor de camping langs en wordt vaak bezocht door vissers uit de omgeving maar komen ze ook van verre.Vliegvissen wordt veel gedaan maar ook met de gewone werphengel wordt er gevist. Vooral Snoek en Brasem zijn in trek.Let u wel op uw verguning en de regels die gesteld zijn in de wateren van Vinkeveen.

Visreglement :Het water wat voor de camping (=langs de weg) loopt is in landelijke vergunning ingebracht. Daar kunt u dus met een vispas in vissen.Veel overig viswater (vooral wat tussen de weilanden ligt) word verhuurd aan Hengelsportvereniging Wilnis(HSVW) Om daarin te mogen vissen dient u dus lid t e zijn van die vereniging

Gesloten tijd:Van 1 april tot en met 31 mei is het verboden om te vissen met een worm (of nabootsing daarvan) en alle niet door de minister aangewezen aassoorten. In die periode is het verboden om met worm, vlees (of andere slachtproducten), dood visje, stukje vis en alle soorten kunstaas (met uitzondering van kunstvliegjes kleiner dan 2½ cm) te vissen.Vanwege de Nationale Hengeldag mensen mag je op de laatste zaterdag van mei weer met de wormen, dode vis etc. vissen.Levende aasvisjes zijn natuurlijk al langer verboden en strafbaar, dus U bent gewaarschuwd.

Wij wensen u veel visplezier!

adminVissen