vissenTussen de vaak langgerekte percelen weiland, een overblijfsel uit vorige eeuwen toen de stukken grond als “cope”(ongeveer 1250 meter lang en 113 meter breed) verkocht werden om te worden ontgonnen, lopen brede weteringen. Vroeger waren ze niet zo breed maar doordat de veenweiden door erosie vooral in het midden wat inklonken (gebeurt nog) werd de bagger uit de sloten gebruikt om de weilanden wat op te hogen. Daardoor werden de sloten steeds breder. We noemen het dan ook geen sloten meer maar tochten of weteringen.

De Veldwetering loopt  voor de camping langs en wordt vaak bezocht door vissers uit de omgeving maar komen ze ook van verre. Vliegvissen wordt veel gedaan maar ook met de gewone werphengel wordt er gevist. Vooral Snoek en Brasem zijn in trek. Let u wel op uw vergunning en de regels die gelden in de wateren van Vinkeveen en van Wilnis.

Visreglement : Voor het water dat voor de camping (=langs de weg) loopt heeft u een  landelijke vergunning nodig. Daar kunt u dus met een vispas in vissen. Ander viswater (vooral wat tussen de weilanden ligt) word verhuurd aan Hengelsportvereniging Wilnis(HSVW) Om daarin te mogen vissen dient u  lid te zijn van die vereniging.

Gesloten tijd: Van 1 april tot en met 31 mei is het verboden om met vlees (of andere slachtproducten), dood visje, stukje vis en alle soorten kunstaas (met uitzondering van kunstvliegjes kleiner dan 2½ cm) te vissen. Vanwege de Nationale Hengeldag mensen mag je op de laatste zaterdag van mei weer met de wormen, dode vis etc. vissen. Levende aasvisjes zijn natuurlijk al langer verboden.

Wij wensen u veel visplezier!

adminVissen