Vrijdag 28 december 2012 Gijs is vandaag samen met Jan de Heus naar Winterswijk toe. Bij kampeercentrum Obelink wordt een beurs georgeniseerd. Samen met nog vijf andere Utrechtse VeKaBo campings hebben we daar een stand gehuurd en nemen we allemaal een dag voor onze rekening om daar onze gezamelijke mooie campings te promoten.

Woensdag 5 december 2012 Ruim een maand is de camping nu dicht. Even wennen in het begin maar nu is het goed. Het is nat en druilerig…echt geen campingweer. Het is fijn even wat meer aandacht te hebben voor de kinderen en  andere “gewone” dingen. Maar achter de schermen blijven we doorgaan met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Af en toe komt er al weer een nieuwe reservering binnen. (Voor het hemelvaart-pinksterarrangement nog maar drie plaatsen beschikbaar!) Aan het einde van de maand zullen onze gasten van de afgelopen twee jaar weer onze nieuwsbrief ontvangen.

Maandag 29 oktober 2012 Afgelopen weekend waren de “vissers uit het zuiden des lands” er weer! Voor de vijfde keer kwamen ze overnachten in de hooiberghutten en gaan dan vervolgens drie dagen vissen. Altijd bijzonder en gezellig als ze er zijn! (Zie ook het gastenboek) Als zij er zijn is het ook altijd het laatste weekend  dat de camping open is. Zo ook nu weer. De meeste caravans vertrekken. Op twee na ,die blijven ons nog trouw tot de uiterste dag dat we van de gemeente open mogen zijn nl. 31 oktober!

Dinsdag 23 oktober 2012 We zijn het afgelopen weekend een paar dagen met ons gezin weggeweest. Het was natuurlijk herfstvakantie. We hebben prachtig weer gehad en volop genoten! Thuis is het ook allemaal prima verlopen. Zowel de boerderij als de campingwerkzaamheden werden verricht door, opnieuw, Dries en Stephanie en met ondersteuning van Nicolien.   “Best gelopen” zegt Dries altijd! Dank jullie wel!

Woensdag 17 oktober 2012 We kunnen nu dus tien caravan plaatsen gebruiken maar heb inmiddels al heel wat meer aanvragen gekregen???  En dat voor half oktober! We vinden het echt bijzonder. Maar komend weekend zitten we dus gewoon vol!

Maandag 15 oktober 2012 Het heeft in de afgelopen week steeds behoorlijk geregend. Het terrein is nu wel verzadigd! We moeten twee plaatsen onbezet houden omdat deze echt te nat zijn. Op de andere plaatsen gaat het allemaal net. Gijs zet de caravans met de quad op hun plaatsen zodat er het minste schade wordt toegebracht aan de grasmat. We leggen houten vlonders naar de caravandeuren toe zodat de gasten een droge en schone inloop houden. En zo is een ieder weer dik tevreden. En daar houden we van!

Dinsdag  9 oktober 2012 Het terrein op de camping wordt vochtig. Maar met enige voorzichtigheid bij het op zijn plaats zetten kunnen de caravans nog goed staan. De bezetting blijft nog steeds goed.

Vrijdag 28 september 2012 We hadden verwacht dat het seizoen toch grotendeels over zou zijn. Maar in tegendeel. Het blijft nog een levendige bedoening op de camping. Leuk hoor!

Maandag 17 september 2012  Vanaf nu geld ons herfsttarief d.w.z. 10% korting op een overnachting met tent/caravan(M.u.v. het maandbedrag)

Zaterdag 8 september 2012 Via via kregen we het campingspel “Kubb”aangeboden. Dat moetsen we maar eens uitproberen! Wij gewacht op mooi weer en het speelveld afgebakend. Het begrijpen van de spelregels viel nog niet mee maar na wat telefonische hulp begonnen we het te begrijpen. En dan wordt je toch ineens wel een beetje fanatiek zeg! Uiteindelijk speelden er nog wat jonge meiden die in een hut overnachtte mee. Een aantal toeschouwers erbij en dan heb je het opeens erg gezellig. Dit gaan we, in ieder geval volgend seizoen,vaker doen!

Dinsdag 22 augustus 2012  Mensen die onverwachts aankomen rijden en op zoek zijn naar een caravan/camperplaats zijn nogal eens behoorlijk teleurgesteld als we hen vertellen geen plaats hebben. We zijn natuurlijk maar een kleinschalige camping ,met twaalf plaatsen, die om die reden dan ook buiten het hoogseizoen nog vaak vol staat. Wij houden ons dan ook echt aan de regel: vol is vol. Geen plekje achteraf of parkeerplaatsplekje etc. Sorry! Ons advies: toch maar even bellen van te voren.

Maandag  14 augustus 2012 Jammer genoeg zit de schoolvakantie er voor Thomas en Anouk weer op. Ik vind het zelf ook weer jammer. Het is maar stil in huis. Gelukkig is er op de camping nog bedrijvigheid genoeg. Mooi weer, leuke gasten kortom gezellige bedrijvigheid.

Zaterdag 4 augustus 2012 Ik durf het bijna niet te zeggen( na de reportage in de Vriendin) maar we zijn twee nachtjes met ons gezin weggeweest. Geslapen in een chaletje bij een collega in Midden-Limburg. Vandaar uit allerlei leuke uitstapjes gemaakt. De kinderen en wij dan ook hebben er van genoten! Bedankt Dries en Stephanie, Jan en Yvonne dat jullie tijdens deze dagen de werkzaamheden op de boerderij en camping wilden overnemen!

Maandag 30 juli 2012 Op verzoek van het tijdschrift Vriendin heb ik(Jolanda) meegewerkt aan een reportage die gaat over vrouwen die de hele zomer doorwerken! Deze week kwam het tijdschrift uit! Een hele pagina vol met een tekst en een foto. Grappig zijn de reacties die je hierop krijgt!

Donderdag 26 juli 2012 Deze week is dan het weer echt omgeslagen en hebben we  prachtig mooi zomer weer. Het is gewoon warm maar wat genieten we er met z’n allen van! De camping komt geheel tot leven! Samen met enkelen campinggasten hebben we  in de middag hooibaaltjes van het  land gehaald. Een nostaligisch tafereel. Met z’n allen boven op de balenkar. En als de klus geklaard is….. gezellig wat drinken met elkaar.

Donderdag 19 juli 2012  Zo plotseling als het kleine poesje werd geboren ging hij vanmorgen helaas ook weer dood. En waarom??? We hebben werkelijk geen idee. U begrijpt dat dit tot groot verdriet was van de kinderen. We hebben het poesje begraven en Thomas maakte een mooie gedenksteen voor in de tuin.

Zaterdag 14 juli 2012 Eindelijk komen er ook dit weekend weer wat tenten/tentjes. maar ik heb het gewoon met ze te doen. Gezinnen met jonge kinderen in de tent en dan van de fikse regenbuien telkens. Als ik  die gasten spreek maak ik me er geloof ik meer bezorgd om dan zijzelf. De kinderen genieten toch wel ondanks de regen!

Woensdag 11 juli 2012  We vroegen ons al af waarom Clowntje, de poes, toch zo stil bij onze voordeur bleef liggen. En opeens zagen we het! Hij had een jong poesje gekregen! Dit vonden de kinderen natuurlijk helemaal geweldig! Snel een mandje in orde gemaakt, beschuit met muisjes uitgedeeld op de camping! Helemaal leuk!

Dinsdag 10 juli 2012  Vandaag is Niels jarig. Hij is drie jaar geworden.

Donderdag 5 juli 2012  De kinderen hebben vandaag zomervakantie gekregen! Wat zijn ze blij! Zes hele weken thuis!

Dinsdag 26 juni 2012  Juni loopt weer bijna ten einde. We kijken terug op een rustiger maand dan andere jaren. We denken dat de oorzaak hiervan het weer is. Hopen maar dat dat zomerse weer niet al te lang op zich laat wachten.

Maandag 18 juni 2012  Niets is vanzelfsprekend: zowel koeien als boer moeten wennen dat ze buiten lopen en dat ze weer vanzelf naar binnen moeten gaan. Na een week kunnen we zeggen dat de koeien het goed doen en er aardig aan gewend zijn. De boer is nog aan het zoeken naar zijn manier van werken hierom heen. Zal vast goed komen!

Maandag 11 juni 2012  Eindelijk na een heel wisselvallige week met veel regen en  wind zien we nu de zon. We hebben zojuist de koeien voor het eerst naar buiten gedaan. Dit is dit jaar wat later i.v.m.de situatie in de nieuwe stal en het melken met de robot. Maar nu was het dan zover. Onder toeziend oog van de gasten gingen de staldeuren open en dansten de meeste koeien er vrolijk op uit! Het blijft een prachtig gezicht! we zijn benieuwd of ze straks ook weer vanzelf naar binnen komen.

Zaterdag 9 juni 2012  Ook wij hebben voetbal gekeken met elkaar. In een gezellig Tuinhuis onder genot van een drankje en hapje met ons gezin en een aantal gasten naar de voetbal wedstrijd Nederland – Denemarken gekeken. Helaas verloren ze. Zelfs Gijs, die toch niet echt van voetbal houd, kon de gezelligheid niet weerstaan. Woensdag een nieuwe kans zullen we maar denken.

Maandag 28 mei 2012  We hebben helaas heel wat mensen moeten teleurstellen dit weekend. Het was natuurlijk prachtig weer en dan willen de mensen er graag op uit. Maar we zaten echt “bom”- vol. Jammer maar wie weet een volgende keer beter.

Dinsdag 22 mei 2012  U kent misschien wel de Zoover website. Dit is een site waar reizigers hun beoordelingen over vakantieaccommodaties/bestemmingen kunnen achterlaten. Een aantal gasten heeft dit ook gedaan over onze boerderijcamping. We komen met een 9.5!! als beoordeling naar voren. Reden voor Zoover om ons een een Highly reccommended award te geven! En daar zijn we natuurlijk heel trots op!

Zondag 10 mei 2012  Moederdag, ook op de camping! Onze eigen kinderen waren mij niet vergeten en ook menig moeder op de camping kreeg bezoek. Gezelligheid dus!

Maandag 7 mei 2012  Naast nieuwe gasten die we mogen verwelkomen zien we ook weer oude vertrouwde gezichten van voorgaande jaren. Het is voor ons altijd leuk om te zien als mensen weer terugkomen. Voor ons een teken dat ze het naar hun zin hebben gehad.

Vrijdag 20 april 2012  We hebben een nieuw informatie/toegangsbord bij de camping geplaatst. Het oude was na vijf seizoen zo vervaagd dat het niet meer te lezen was. Bart de Koning(ook onze webmaster) heeft het ontworpen. Gijs en Jelle opgemeten. En toen kwam het bord……. het ziet er prachtig uit. Alleen iets groter dan de bedoeling!!!( een meter misgerekend!!) Maar ik zou zeggen: keurt u het zelf als u aan komt rijden. Ik ben er erg blij mee!

Donderdag 13 april 2012  En toen werd het weer rustiger. In deze tijd van het jaar moeten we het qua bezetting echt van mooi weer hebben. En dat is nu dit jaar anders dan vorig jaar. Gevolg: het is rustig op Demmerik.

Vrijdag 6 april 2012  En dan staat het paasweekend voor de deur! Alle plaatsen en beide hutten zijn bezet. Gezellige bedrijvigheid. De sfeer is goed.

Maandag 2 april 2012  Om half 11 al arriveerde de eerste caravan! Het 6e seizoen voor onze camping is daarmee weer van start gegaan. We hopen met er met elkaar weer wat leuks van te maken.

Dinsdag 27 maart 2012  De camping is voor het eerst gemaaid dit jaar. Jelle had er een hele klus aan want het gras stond er dik op. In het sanitair hangen twee nieuwe deuren, het terrein is voorzien van een nieuw laagje rood split(stenen), de meeste spinnewebben hebben we verwijderd, de bruggetjes zijn voorzien van een nieuw deklaagje en zo zijn we lekker bezig. We hebben er heerlijk weer bij en dat werkt wel erg lekker. ” Nog 6 nachtjes slapen” zeggen Thomas en Anouk “en dan komen de caravans weer!” Ze kijken er naar uit, ook voor hun is het aftellen begonnen!

Vrijdag 23 maart 2012  Ook wij doen jammer genoeg  mee met het griepje wat heerst. Lastig moment, ach wanneer komt het wel uit????

Dinsdag 20 maart 2012  En dan gaan we toch langzaam aan beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe campingseizoen. Maar eerst nog even al het land bemesten want ook dat moet z’n doorgang vinden.

Maandag 19 maart 2012  De rust was zo weder gekeerd dat we afgelopen weekend twee nachtjes weg zijn geweest. Al heel wat jaren gaan we met de vriendengroep een weekendje weg. Nu voor het eerst met z’n allen in een groepsaccomodatie. En dan heb ik het over een groep van 52 personen(volwassenen en kinderen) Het was geweldig! We hebben ervan genoten. Thuis op de boerderij deed Dries weer de werkzaamheden. Voor hem natuurlijk wel erg wennen in de nieuwe situatie. Maar lang leve de mobiele telefoon!

Maandag 12 maart 2012  En gelukkig kunnen we dan nu zeggen dat het draait zonder mankementen. De leverancier van de robot heeft een gehele nieuwe software op de computer gezet en het lijkt nu echt beter te gaan.Daar waren we aan toe!

Maandag 5 maart 2012  Er zoujuist achter gekomen dat onze gemeente(de Ronde Venen) de toeristenbelasting flink heeft verhoogd. We moeten nu €0,85 p.p.p.n. afdragen (i.p.v.€0,64)

Maandag 27 februari 2012  In de afgelopen weken werd er gestaag door gewerkt in de stal. Jongvee kreeg een nieuwe plek in de oude stal. Alle dieren die elders bij een collega stonden wegens ruimte gebrek zijn weer “thuis”. Er is een begin gemaakt met het slopen van de oude melkstal/melkput. Op deze plaats komen straks nog de jongste kalfjes te verblijven. Nieuwe buitendeuren zijn er opgehangen aan de voorkant van de “oude”stal. Dat is me even opgeknapt zeg!  De melkrobot heeft nog steeds wel wat storingen. Gelukkig hebben we vakbekwame monteurs achter ons staan die de boel dan weer op gang helpen. Maar we hopen natuurlijk dat het gaat draaien zonder al die mankementjes.

Op de camping zijn we gestart met het snoeien van de struiken en het knotten van de wilgen. Het slootje achter de hooiberghutten en de parkeerplaats is uitgebaggerd. Verder zijn we begonnen met het werven van “personeel” die ons wil komen helpen met het schoonhouden van het sanitair e.d. We hebben voor een aantal dagen al afspraken gemaakt met iemand en we denken dat we in haar,Susan, een heel geschikt persoon hebben gevonden. 

Maandag 6 februari 2012  In de algemene leden vergadering van de hooiberghutten vereniging is besloten dat het tarief voor het verblijf van de eerste nacht in een hooiberghut wordt verhoogd naar €50,-. De daarop volgende nachten blijven de kosten €45,- per nacht, per hut.

Vrijdag 3 februari 2012  En natuurlijk is het echt niet allemaal rozegeur en maneschijn! De robot heeft ook nog wel eens een (beginners-) storing. En dan vaak niet op de leukste tijden (wat te denken van ’s nachts!) Even op de tanden bijten!

Woensdag 1 februari 2012  Ook deze dag nog 1 persoon in de stal die helpt met het brengen van de koeien naar de robot. Dit zal morgen ook nog zijn en dan moeten we, nou ja vooral Gijs dan, het alleen doen. We zijn al die mensen die ons geholpen hebben echt dankbaar zeg!  Vanaf deze plek ook: Dank jullie wel! Wat de robot betreft: Het is echt bijzonder om te zien hoe dat apparaat zijn werk doet en “zomaar”die koeien kan melken!

Dinsdag 31 januari 2012  Een vreemd begin van de dag: Gijs melkte voor de laatste keer de koeien in de melkput. Om 10 .00 uur kwamen monteurs en inmelkers van Lely(de leverancier van de robot) en onze eigen helpers binnen druppelen. Na een gezamelijk bakkie koffie van start. Koeien in twee groepen verdelen, hekken plaatsen, robot startklaar maken en om 12.00uur stond de eerste koe erin. De eerste keer moet je handmatig de koe aansluiten omdat de robot nog geen geheugen heeft waar de spenen zich begeven. Om 19.00 uur waren alle koeien voor de eerste keer gemolken. Opvallend was dat de koeien het zo rustig over zich heen lieten komen. Na een gezamelijke warme maaltijd volgt de tweede ronde. En die zat er om 01.00 uur op. Annemieke onze “hulpmelker” bleef die nacht bij de koeien. De rest ging naar huis en wij naar bed, terugkijkend op een bijzondere dag. Niet alleen positief maar helaas ook een domper erop omdat er een koe zich dusdanig had bezeerd na een val dat deze niet meer kon staan en moest worden doodgespoten. helaas gebeurd ook dat.

Vrijdag  27 januari 2012  Hemelvaart is nu echt helemaal vol. Nog een plaats voor alleen het pinksterweekend.

Maandag 23 januari 2012  De reserveringen voor de camping voor het komende seizoen druppelen weer binnen. Ons Hemelvaart/pinksteren arrangement is vol geboekt. We hebben alleen nog een plaats voor het Hemelvaartweekend en een voor alleen  het pinksterweekend. Ook de bouw van de stal gaat gestaag door. Nog een week te gaan en dan gaat er gemolken worden met de robot. Men is druk bezig met de installatie ervan. Koeien krijgen een nieuwe/andere halsband om, computerprogramma’s worden aangepast. Er is een heel schema gemaakt met wie ons wanneer komen helpen want zeker de eerste 48 uur moeten er dag en nacht mensen zijn om de koeien naar de robot te begeleiden.  Kortom: de voorbereidingen zijn in volle gang.

Maandag 2 januari 2012   Wij willen een ieder vanaf deze plaats de allerbeste wensen voor 2012 toewensen! Wat dit nieuwe jaar in petto heeft moeten we maar weer afwachten maar we hopen dat het voor een ieder voorspoed en gezondheid brengt. En onze wens is dat we met onze gasten weer fijne contacten mogen hebben!

Zaterdag 24 december 2011  Aan de reacties via de mail te merken zijn de nieuwsbrieven bij onze gasten op de deurmat gevallen. Leuk om daar respons op te krijgen! Graag willen wij  u allemaal hele fijne kerstdagen toewensen! Hartelijke groet van Gijs en Jolanda en Thomas, Anouk en Niels.

Vrijdag 23 december 2011  Vandaag vieren we de verjaardagen van Thomas en Anouk. Thomas is gisteren 8 jaar geworden en Anouk vandaag 6 jaar. Groot feest dus bij ons in huis. Ze genieten er intens van en wij dan dus ook!

Dinsdag 20 december 2011  Het gordijn/zeil zit er in. Dit is wel heel prettig. De automatische mestschuif is ook gearriveerd maar het neemt even tijd in beslag om dit ding te installeren maar als dat eenmaal gebeurd is….?? Dan rijdt dat ding vanzelf een aantal keren op een dag over de roosters en schuift de poep weg en gaat zichzelf daarna weer opladen bij het oplaadstation. Wat een techniek he!

Maandag 19 december 2011  Nog even een paar uurtjes postzegels plakken en brieven vouwen en dan kunnen de nieuwsbrieven nog net voor de kerst op de bus. Dit jaar hebben we er voor gekozen om alle gasten die het afgelopen seizoen hier te gast waren een exemplaar per post toe te sturen.

Zaterdag 17 december 2011  Zelfs vandaag wordt er door het installatiebedrijf gewerkt. Ze willen voor de kerstdagen het gordijn/zeil aan de gehele zijkant van de stal erin hebben. Dit is zo’n zelfde gordijn als wat er in de oude stal ook in zit en wat automatisch open en dicht gaat bij temperatuur, neerslag en wind veranderingen. Hier zijn wij natuulijk heel erg blij mee! Gisteren is er betongestort voor de ligplaatsen in de oude stal en bij de machinekamer(= achter de ruimte waar nu de melktank staat).

Woensdag 14 december 2011  Opnieuw een nachtje in het ziekenhuis gelogeerd en dit keer met Niels.(We kunnen wel een leuker hotel bedenken hoor!) Niels was gisteren heel hard op zijn hoofd in de badkamervloer gevallen. Hij had een zware hersenschudding en bleef lange tijd erg suf. Daarom moest hij een nachtje blijven ter observatie. Gelukkig herstelde ook hij weer snel en mochten we weer naar huis. Oost West thuis…….

Vrijdag 9 december 2011  Na een periode van rustig herftsweer zitten we nu midden in de regen en de harde wind. Niet fijn als er nog geen enkele deur in de stal zit en ook de zijkant nog volledig open is. Waar mogelijk is wordt hier een daar een zeil gespannen. Hopen maar dat het weer snel wat rustiger wordt en dat de deuren en het zeildoek voor de zijkant op korte termijn wordt geleverd en geplaatst.

Dinsdag 29 november 2011 Nu de koeien in de nieuwe stal lopen kan er een gedeelte van de oude stal worden leeg gemaakt zodat ook daar verbouwd kan worden. Ook daar worden nieuwe ligplaatsen gemaakt. De metselaars gaan deze week de buitenmuur aan de voorkant van de stal metselen.

Maandag 28 november 2011 De kinderen die zaterdag geholpen hebben hoor je er niet over maar de volwassenen hebben allemaal spierpijn na zaterdag! De hele dag op je knieeen is niet iets wat we gewend zijn. De koeien zijn heerlijk rustig in de nieuwe stal en liggen als een prinses op hun nieuwe bedden.

Zaterdag 26 november 2011 Vandaag met een heel aantal enthousiaste volwassenen en kinderen(onze lieve neven) de rubbere delen in de roostervloeren gelegd.(dat is waar de koeien op lopen) dat klinkt heel simpel maar het was heel wat werk. Op je knieeen het beton met een plamuurmes schoonkrabben en dan de rubbere delen erin. Sommige passen er meteen in maar andere moesten een duwtje met een hamer hebben. Maar aan het einde van de middag zat er in wat we gepland hadden zodat we de hekken open konden zetten en de koeien in de nieuwe stal konden. U kunt er vanuit gaan dat ze erg aan het aarzelen waren om dat te doen. Want alles wat anders is dan normaal vinden die beesten vreemd. Ze moesten even worden opgejaagd maar dan volgt het spreekwoord: Als er een (in dit geval) koe over de dam is volgen er meer!(zie ook de foto’s in het fotalbum) Weer een kleine mijlpaal waar we op dit moment behoorlijk van genieten.

Dinsdag 22 november 2011 Vanmorgen heeft er een hond ,die op de wandelkade tegenover de camping liep, onze kudde schapen achterna gezeten. De hele koppel was behoorlijk in de stress/shock en een werd er meerdere malen gebeten en er belande er een in de sloot. Zo het er nu naar uit ziet houden ze er geen ernstig letsel aan over. Voor ons is dit een reden om onze regel “honden op de camping aangelijnd” zeker te blijven handhaven. Ook nu meende de eigenaar van de hond dat de hond dit anders nooit deed en ook nu niet express deed maar je ziet wat er toch kan gebeuren.

Vrijdag 18 november 2011 Er is de laatse week weer heel wat werk verzet in de stal. Er wordt gemetseld aan de buitenmuren, voerhekken en ijzeren afscheidingen tussen de ligplaatsen zijn geplaatst. Er worden muren gesloopt tussen de oude en nieuwe stal. We hebben geluk dat het weer ons zo gezind is. Want de stal ligt aan alle kant behoorlijk open en als je dan te maken krijgt met veel regen en wind dan worden zowel boer als beesten niet blij. In het fotoalbum op deze site zijn weer nieuwe foto’s geplaatst dan kunt u met eigen ogen zien hoe alles vordert

Maandag 14 november 2011 Om nog maar een keer met Thomas te beginnen: Hij is lichamelijk weer volledig hersteld. Wel is hij in de stal nog erg bang voor koeien. Dit is niet vreemd ook na wat er is gebeurd. Aan de andere kant……laat hem ook maar even terughoudend zijn met die grote beesten.

Dinsdag 8 november 2011 Het gaat weer erg goed met Thomas. Hij is weer naar school geweest en hij heeft nagenoeg geen klachten meer. Af en toe nog een beetje pijn in zijn arm. We staan er versteld van hoe snel een kind weer hersteld van alles. (Was dat bij ons nog maar zo he!!!)

Zaterdag 5 november 2011 We hebben een paar spannende en emotionele dagen achter de rug. Afgelopen woensdagmiddag is onze zoon Thomas in de stal aangevallen door een koe terwijl hij samen met Gijs aan het klussen was. De koe heeft meerdere malen op Thomas zijn borst ingedrukt. Per ambulance is Thomas naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een gekneusde long en gekneusde hartspier had en daardoor hartritmestoornissen. Uiteindelijk moest Thomas twee nachten blijven. Gelukkig zijn er geen complicaties opgetreden en mocht Thomas gisteren weer naar huis. U begrijpt dat we enorm geschrokken zijn maar ook zijn we ontzettend blij en dankbaar dat het zo goed is afgelopen.

Woensdag 2 november 2011 Vandaag worden met behulp van een grote kraan de spanten van de nieuwe stal over eind gezet. Dat betekent het hoogste punt en dus is er voor de bouwvakkers taart!

Maandag 31 oktober 2011 Als hekkensluiter van de hooiberghutten komen er al voor het vierde jaar achtereen een groep vissers uit het zuiden van het land. Dit keer namen ze twee overheerlijke vlaaien mee. En ’s avonds wordt er bijgepraat rondom de vuurkorf. Vandaag vertrokken de laatste campinggasten, met tegenzin. Fijn dat we ze volgend jaar, als alles goed gaat, weer terugzien! De camping gaat dicht. Dit zijn wij vanuit gemeentelijk beleid verplicht. Al met al kijken we terug op een goed jaar. Ondanks het tegenvallende weer. De winterrust kunnen we gebruiken om weer het e.a. op te knappen. En ach, voor we het weten is het weer 1 april en dan is een ieder weer welkom!

Vrijdag 28 oktober 2011 Deze week werd de laatste hand gelegd aan de vloer. Hier en daar nog een beetje beton gestort. Volgende week gaan we de lucht in!!??

Maandag 24 oktober 2011 Er moest gisteren een koe kalven maar dat ging niet geheel vanzelf. “s Middags moet de veearts al komen en werd de koe, letterlijk, over zijn rug gedraaid om zodoende de slag die er in haar baarmoeder zat eruit te krijgen. Dit lukte maar een paar uur later bleek dat het kalfje toch niet op de normale manier geboren kon worden. Onder toeziend oog van een paar gasten werd er een keizersnede gedaan en uiteindelijk werd er een gezond kalfje( mannetje!!) geboren.

Vrijdag 21 oktober 2011 Het was herfstvakantie de afgelopen week en deze hebben wij als gezin benut door er met elkaar een weekje op uit te gaan. Een huisje bij Center Parcs gehuurd en lekker kunnen zwemmen en fietsen enz. De boerderij en de werkzaamheden die er nog waren op de camping werden gedaan door Dreis en Stefhanie.

Vrijdag 14 oktober 2011 De bouwvakkers zijn deze week inderdaad door gegaan. Alle roosters(dat zijn de betonnen platen waar de koeien op lopen) en de betonnen bedden zijn neergelegd.

Donderdag 6 oktober 2011 De bouw van de stal ligt de laatste weken even stil. We hopen dat de bouwvakkers volgende week weer verder gaan.

Maandag 3 oktober 2011 En toen werd het toch echt rustiger op ons terrein. Hadden we tot nu toe toch telkens bijna altijd alle plaatsen bezet maar nu staan er nog vijf caravans/campers . En met de herfstige weersvooruitzichten zal het de komende week zeker niet drukker worden.

1 oktober 2011 Sinds vandaag hebben we er een labrador pup bij. Een bruin schattig beestje van 6 weken oud. Onze kinderen mochten een naam bedenken en het is “Dribbel”geworden. Als je het beestje ziet lopen is het wel heel toepasselijk: een waggelende kont en zijn staart recht omhoog. Aan aandacht ontbreekt het niet voor hem. Thomas en Anouk en Niels reden een rondje met hem over de camping en ging met trots langs alle caravans.

29 september 2011 En dan is het gewoon aan het eind van september nog even heel mooi weer! Nou ja gewoon!!! Na een kwakkelende zomer genieten we hier enorm van. Alle gasten trekken er weer met de fiets op uit, er wordt weer buiten gegeten en gezeten. Voor ons, Gijs en Jolanda, is dat ook prachtig om te zien. want daar doen we het toch zeer zeker ook voor om onze gasten te zien genieten op onze camping.

16 september 2011 Het is zover…………boer Gijs twittert ook!!!! @boergijs

14 september 2011 Vandaag konden de koeien weer naar buiten nadat ze een week binnen moesten blijven vanwege de vele neerslag die er is gevallen. Je kon merken dat ze het op dit moment buiten in de wei meer naar hun zin hebben dan binnen in de stal. Dus gelukkig voor ze dat de staldeuren weer opengezet konden worden. 

8 september 2011 Vandaag vertelde een gast dat ze maar eens in de encyclopedie had opgezocht wat nu eigenlijk de zon was. Gekscherend dit alles natuurlijk maar met een ondertoon. Want die zon krijgen we de laatste tijd niet veel meer te zien. De afgelopen dagen ontzettend veel regen en wind gehad. Mijn bewondering gaat uit naar al onze gasten die dit weer trotseren en gezellig blijven. Slechts een plekje hebben we nu voor “onbewoonbaar” verklaard want daar was het nu toch wel erg drassig geworden. De rest van het terrein is gelukkig nog goed begaanbaar.  In het land is het ook een natte boel. Dit betekend dat de koeien niet meer naar buiten kunnen(en je kan merken dat ze dat niet leuk vinden!) en dat een groot gedeelte van het jongvee ook naar binnen moest worden gehaald. Dit alles is zo’n anderhalve maand eerder dan normaal!

26 augustus 2011 De bouwvakkers zijn bezig met het maken/storten van de muren in de mestput. Een heel karwei wat als alles goed gaat volgende week klaar komt. (zie fotoalbum nieuwbouw stal)

16 augustus 2011 We hebben een echte Hollandse zomer: zeer wisselvallig weer. Gelukkig houden de gasten er de lol nog wel in en kunnen ze van hun vakantie genieten. Zo af en toe komt er wel eens iemand drijfnat aan op de camping na een  fietstochtje maar ach ook dat heeft wel wat.

12 augustus 2011 De bouwvakantie is voorbij en dat was afgelopen week ook goed te merken. Er is vijf dagen ontzettend hard en lang gewerkt. Afgelopen maandag zijn ze begonnen met het uitgraven van de twee meter diepe put die onder de gehele stal komt. Ruim 2000 kub grond kwam daaruit. Het graven van zo’n put is een stress klus omdat er een groot risico aan zit dat door de druk van onderen af de grond omhoog komt. Daarom is het noodzaak dat zo snel mogelijk de betonnenvloer er op komt. En dat is vandaag gelukkig gelukt. (zie fotoalbum nieuwbouw stal)

2 augustus 2011  We zjn als  gezin even een paar daagjes naar Zeeland geweest. Even er tussenuit zoals we dat noemen. De camping werd in vertrouwde handen van Jan en Yvonne de Heus achtergelaten en op de boerderij werden de werkzaamheden verricht door Dries en Stephanie van Selm. We boffen maar met deze mensen dat zij dat voor ons willen doen!

14 juli 2011 Voor de tweede dag achter elkaar was het weer niet waarop je eigenlijk in de zomervakantie op hoopt. Regen en wind waaien over Nederland heen en dus ook hier in Vinkeveen.Slecht weer om erop uit te trekken daarom hebben we de gezelligheid maar bij de camping opgezocht. We hebben nl vanmorgen “slecht weer”koffie gedronken met de gasten. Met z’n allen in het Tuinhuis, kopje koffie erbij en een lekker koekje en dan is het gewoon heel erg gezellig met elkaar. Toch hopen ook wij dat morgen het zonnetje weer lekker schijnt hoor! 

5 juli 2011 Acht dagen lang werden onze gasten om acht uur gewekt door het geluid van de heistelling. Gelukkig hoorden we dat het reuze mee viel met het geluid maar vandaag werd de laatste paal geslagen en is de kraan weer vertrokken. Door o.a de bouwvakantie ligt het ook hier nu even stil. Op 8 augustus zal er worden begonnen met het uitgraven van de put. Voor die tijd zal er vanaf de weg( die langs de boerderij loopt) een toegangspad worden aangelegd voor al het bouwverkeer zodat dat niet over ons eigen erf hoeft.

23 juni 2011  Vandaag is de 1e heipaal de grond ingegaan van een nieuw stuk stal wat gaat worden gebouwd. Onder toeziend oog van familie en gasten. Daarna met elkaar een kopje koffie en/of wijntje gedronken om even stil te staan bij deze mijlpaal. Lieve gasten die daar bij aanwezig waren: Bedankt voor de lieve woorden en het mooie bloemstuk! (zie fotoalbum nieuwbouw stal)

21 juni 2011 Er worden de laatste tijd regelmatig kalfjes geboren. En als dit niet ’s nachts gebeurd dan kunnen we altijd wel rekenen op belangstelling van de gasten. Meestal gaat het goed rondom het afkalven maar helaas soms ook niet. Dat hebben we de afgelopen week wel gemerkt. Altijd erg jammer als dat gebeurd.

16 juni 2011 De schapenweide moeten we vanaf nu maar de dierenweide noemen want vanaf vandaag loopt er ook een pony. Een mooi zwart beestje die nog wel een beetje bang is. Ze moet nog even wennen aan haar nieuwe omgeving. Maar met wat “wortel-aandacht” moet het toch lukken om haar op haar gemak te stellen.Onze kinderen hebben een naam voor haar bedacht en wel: ROOS

5 juni 2011 De platen liggen inmiddels ook over de balken heen zodat je nu over het bruggetje heen kan lopen. Alleen de leuningen ontbreken nog dus het blijft nog oppassen! 

24 MEI 2011 Afgelopen zaterdag was het stukje land naast de camping eindelijk gereed om wat schapen en lammetjes op te laten grazen. De volgende klus is om vanaf de camping een bruggetje te maken zodat je daar zo naar toe kan lopen. De stalen balken liggen al over de sloot heen, nu de planken er nog op. Maar zelfs de lammetjes proberen er nu al over heen te komen. Het is maar goed dat we oplettende gasten hebben!

14 mei 2011 Met hulp en onder begeleiding van enkele gasten(onze dank daarvoor!) is de overkapping over de fietsenstalling geplaatst. Met vereende krachten noemen ze dat! Mocht er nu toch weer eens een bui regen gaan komen(we weten bijna niet meer wat regen is na zo’n droge periode)dan blijven de zadels droog. Tegelijkertijd kunnen daar ook  de electrische fietsen worden opgeladen.

27 april 2011   Heel kamperend Nederland geniet van het mooie weer. En zo wij dus hier ook. Je zou bijna vergeten dat het nog maar april is. Inmiddels hebben we een vol paasweekend achter de rug en komt het  Koninginenweekend en de meivakantie er aan. Ook dan zijn onze plekjes bezet. De oogstwerkzaamheden op het land zijn ook begonnen. Er is gras gemaaid en heel wat uurtjes gras geschud en de eerste ronde balen zijn alweer gemaakt. Kortom: Het eerste voer voor de winter ligt er al weer! Winter……..we moeten er nog niet aan denken maar hopen eerst op een hele mooie zomer.

29 april 2011 Onlangs hebben vrijwilligers nestkastjes voor de boerenzwaluw opgehangen onder de campingbrug. Reden hiervan is dat het aantal zwaluwen in ons land fors terugloopt. Een van de reden hiervoor zou kunnen zijn dat door strenge hygienische maatregelen van de overheid de zwaluwen niet meer mogen komen in ruimtes waar voedsel wordt bereid of opgeslagen. Door nu kastjes onder bruggen op te hangen worden zwaluwen de mogelijkheden geboden om makkelijker een nestje te maken. Nu maar hopen dat d zwaluwen de kastjes weten te vinden. (voor meer info over (weide)vogels zie onze website bij “weidevogels”.)

3 mei 2011  Het is meivakantie en een gezellige samenstelling van gasten op de camping. De 50 plussers die genieten van de rust en de omgeving en de jonge gezinnen waarvan vooral de kinderen genieten van het boerderijleven. Samen met boer Gijs mee in de trekker of helpen melken(de ouders moeten hiervoor even hun etenstijd aanpassen!) Vanmorgen veel belangstelling bij de geboorte van een kalfje. Voor vele de eerste keer dat men dit zag.(Maar ook al zie je het veel vaker het blijft een stukje ontroerende natuur) Na een “vlotte bevalling” werd er een vrouwtjeskalf(ook wel “kuis” genaamd) geboren. Dit hebben we daarna maar even gevierd met biscuit(bij gebrek aan beschuit)met muisjes.

adminNieuwsarchief 2011-2012