Nieuwsbrief december 2021

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Nieuwsbrief December 2021 www.boerderijcampingdemmerik.nl

De laatste weken van december zijn aangebroken. Traditie getrouw zenden we u, die korter of langer geleden onze gast was, een nieuwsbrief toe. Uit de reacties die we hier op ontvangen blijkt dat velen van u dit schrijven waarderen. Maar mocht dit niet zo zijn stuur ons dan gerust even een mail want dan schrijven we u uit.

Jammer genoeg is het corona – virus nog volop onder ons. En hoewel het virus in de afgelopen zomer zich wat rustiger hield hadden we toch ook op de camping nog wel met wat kleine maatregelen te maken. Fijn om te merken dat het begrip hiervoor groot was. Het seizoen begon met koud weer en zeker de eerste weken hadden we te maken met regelmatig veel wind en regen. Ik denk nog even terug aan het natte pinksterweekend. Dat was echt geen fijn weertje om in  te kamperen. Respect voor de volhouders!  Maar gelukkig na de regen kwam er ook zonneschijn! En een echte Hollands zomer volgde…..                                                                                         

Al met al kunnen we weer terugkijken op een fijn en gezellig seizoen. Dank aan diegene die ons hierbij geholpen hebben. We noemen dan toch weer even de volgende namen: Jan en Yvonne, Willem en Ingrid, Corrie, Jelle en onze drie kinderen die u ook regelmatig op de grasmaaier voorbij zag rijden of andere hand- en spandiensten voor ons verrichtten. De intentie is dat al deze lieve mensen er volgend seizoen ook weer bij zijn!

In de vorige nieuwsbrief hadden we geschreven dat we in contact waren met de gemeente over het plaatsen van een mantelzorgwoning voor Gijs zijn moeder. Ambtelijke molens draaien niet zo snel en toen we dan eindelijk toestemming hadden gekregen brak er een periode aan van de juiste woning uitzoeken en het wachten totdat die geleverd kon worden. Inmiddels staat de woning en woont onze (schoon-) moeder en oma er sinds vier weken in. Even wennen en zeker voor haar maar fijn dat dit plan gerealiseerd kon worden. De komende tijd gaan we om het huisje heen aan het werk zodat ze een eigen fijne tuin/plek krijgt.

Zo blijft er altijd wel wat te doen hier op de boerderij. En hoeven we ons niet te vervelen. Dat is maar beter ook want dat verzet de gedachten weer over alle geluiden die vanuit de politiek en vanuit de maatschappij op ons afkomen. Niet dat we er wakker over liggen hoor maar het kan ons natuurlijk wel eens raken. We wachten maar af wat het nieuwe kabinet voor plannen heeft.

We genieten van de iets rustigere periode die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. Al komen inmiddels de eerste aanvragen voor het nieuwe kampeerseizoen ook al weer binnen. Vanaf Goede Vrijdag 15 april 2022 bent u weer van harte welkom. We zijn opnieuw met een expert aan het kijken hoe we de internet verbinding op het terrein kunnen verbeteren. Al lopen we echt wel tegen de grenzen aan van onze mogelijkheden hier in het buitengebied. Het lang beloofde glasvezel leek vorig jaar definitief niet meer te komen maar onder druk uit verschillende hoeken is het plan toch weer “uit de kast” gehaald en word er weer gekeken en gesproken over de mogelijkheden. Geduld……

Zo leven we toe naar de kerstdagen maar eerst hopen we nog de verjaardagen van Thomas en Anouk te vieren. Zij zijn beiden net voor de kerst jarig. Thomas word dan 18 jaar. Hij volgt nog steeds de opleiding( zit nu in het tweede jaar) voor monteur mobiele werktuigen en loopt op dit moment stage. Daarbij is hij bezig met auto rijlessen en ziet zichzelf al helemaal in een eigen auto rijden!

Anouk hoopt 16 jaar te worden. Zij zit nu in het examenjaar van het voortgezet onderwijs. We hopen dat we de vlag volgend jaar juni kunnen uithangen! Ze is zich nu aan het oriënteren over een vervolgstudie. Haar interesse gaat naar de gezondheid/welzijns richting uit. Hopelijk kan ze in het nieuwe jaar nog open dagen van scholen bezoeken. Je ziet haar interesses veranderen en haar aandacht naar andere dingen uitgaan. Mede om die reden maar ook omdat ze qua lengte te groot wordt voor Troy zijn we voornemens een ander goed adres op te zoeken voor Troy. Enerzijds heel jammer, ook voor de kinderen die soms op de camping waren en heel erg van Troy genoten maar we moeten anderzijds ook reëel zijn. Dat lieve beestje verdient meer aandacht dan dat wij hem op dit moment kunnen geven.

En dan Niels. Sinds dit jaar een echte “brugpieper”. En dat is wel even wennen voor hem.(voor zijn moeder ook hoor! 😉) Vroeg uit bed, soms lange schooldagen, huiswerk maken, plannen etc. Dat valt niet altijd mee voor een jongen die liever voetbalt of lekker wil gamen met vrienden. Maar hij doet super zijn best.

U merkt het al: het mag goed gaan met ons en we hopen dat dat ook voor u zo mag zijn.

Ondanks alle onzekerheid die deze coronatijd met zich meebrengt willen wij u toch hele fijne feestdagen maar bovenal een gezond en hoopvol 2022 toewensen!

Wie weet tot ziens!

Hartelijke groeten van Gijs en Jolanda, Thomas, Anouk en Niels van Eck

Jolanda van EckNieuwsbrief december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *