Nieuwsbrief december 2023

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Nieuwsbrief December 2023    www.boerderijcampingdemmerik.nl

Op dit moment ligt de camping er verlaten en vooral nat bij. Het is nu goed zichtbaar dat de grond, in dit gedeelte van Vinkeveen, niet geschikt is voor het winterkamperen. We gaan ervan uit dat, als we vanaf vrijdag 19 april 2024, weer van start gaan alles wel weer netjes is opgedroogd. Soms heb je te maken met extremen qua weer. Zo denken we terug aan die vervelende stormwind in juni. Er  sneuvelde in een mum van tijd verschillende voortenten en luifels. Tjonge wat een chaos was er! Het mooie daarvan is om te zien hoe gasten elkaar ook weer helpen en er een bijzonder band van samenhorigheid ontstaat. Ongemerkt bouwen wij door de kleinschaligheid van onze camping ook een band op met onze gasten. Als we merken dat gasten te maken krijgen met gezondheidsproblemen of een overlijden dan raakt dat ons. We wensen hen die het treft, juist in deze periode van het jaar, veel kracht en sterkte toe. Al met al kijken we terug op een fijn en rustig kampeerseizoen. Mede dankzij de hulp van Jan en Yvonne, Willem en Ingrid, Corrie en Jelle. We zijn dan ook blij dat ze allemaal de intentie hebben om ons komend seizoen weer te helpen.

Op de boerderij is het op dit moment nog alles behalve rustig. Natuurlijk liggen de oogstwerkzaamheden stil maar we hebben nog steeds te maken met de naweeën van het blauwtong virus. De regio hier is hard getroffen door dat virus. Heel veel schapen van collega´s gingen acuut dood. Bij koeien verloopt het ziektebeeld wat anders. Zij gaan er niet acuut aan dood maar het virus heeft de weerstand van de koeien enorm verlaagd. Koeien worden ziek, fikse uierontstekingen, zere poten, koeien die hun kalfje afstoten, niet goed ontwikkelde kalfjes die geboren worden, verminderde melkproductie. Zo lopen we nog dagelijks tegen allerlei zaken aan. Maar ook de politiek bedenkt allerlei plannen die niet positief zijn voor ons en onze collega´s. We mogen dan wel geen regering hebben op dit moment maar dat neemt niet weg dat de ambtelijke molen achter de schermen allerlei plannen aan het uitwerken is. De onzekerheid wat dit voor ons bedrijf betreft blijft nog wel even verwachten we.

Vorig jaar vertelde we u nog over het Oekraïense gezin wat bij ons verbleef. Nadat ze de feestdagen hadden doorgebracht in Berlijn( bij een andere dochter en zus) hebben ze de keuze gemaakt om daar te blijven. Inmiddels hebben ze daar een eigen appartementje waar ze met elkaar wonen.

Dankbaar zijn we dat het met ons vijven verder goed mag gaan. Thomas heeft zijn diploma Monteur Mobiele Werktuigen gehaald. Hij werkt op dit moment op verschillende plekken. Als monteur, chauffeur, met een elektricien mee en thuis op de boerderij.  Anouk zit inmiddels in de tweede klas van de opleiding MBO Verpleegkundige. Ze loopt nu voor de tweede keer stage in een verpleeghuis. Ze heeft onlangs haar rijbewijs gehaald. Niels zit op dit moment in 3 Havo. Laten we maar zeggen dat school niet zijn favoriete hobby  is😉. Op deze plek noemen we ook “Oma” die bij ons op het erf  woont. Naar omstandigheden ( 87 jaar is een hoge leeftijd) mag het allemaal zijn gangetje gaan met haar.

Kerst afbeelding - NoordHost CateringWe hopen komend seizoen op de vertrouwde voet verder te gaan.         De winter gebruiken we om hier en daar wat te renoveren. We sluiten af door u de hartelijke groeten te doen maar bovenal goede kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2024 toe te wensen! Wie weet tot ziens!

Gijs en Jolanda, Thomas, Anouk en Niels van Eck             

Jolanda van EckNieuwsbrief december 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *