Nieuwsbrief 2022

Jolanda van Eckcamping1 Comment

See the source imageNieuwsbrief December 2022 www.boerderijcampingdemmerik.nl

Hierbij weer een eindejaars bericht vanuit Vinkeveen. Als u vaker te gast bent geweest op onze boerderijcamping dan bent u dit inmiddels van ons gewend. We vinden het gewoon leuk om even wat van ons te laten horen. Seizoen 2022 was er één waarin het de eerste periode koud was maar waarin we ook een langere periode hadden van mooi en droog weer. Ideaal kampeerweer! (op de extreem warme dagen na maar die dagen zijn voor niemand echt fijn) Het was echter aan de keukentafel deze zomer goed te merken dat we op ons bedrijf te maken hebben met tegenstelde belangen. Onze gasten op de camping genoten van de droge zomerse dagen maar voor de boerderij hebben we de regen echt wel gemist. Het gras in de weilanden groeide niet meer  waardoor we niet voldoende wintervoorraad van ons eigen land konden aanleggen. Zo kan het dus soms gaan.

Mooi weer op de camping van de zomer maar “donkere wolken” boven de boerderij toen de stikstofplannen op tafel kwamen. Wat een onzekerheid heeft dat met zich mee gebracht. Later kwam daar nog de afschaffing van de derogatie bij. Wat misschien nog wel een grotere klap is dan alle stikstofplannen. Onzeker is het allemaal nog steeds. Ook voor ons is het maar de vraag of we door kunnen gaan met wat we nu doen. En dat is niet altijd eenvoudig…                                              

Diegene die afgelopen jaar bij ons te gast waren hebben gemerkt dat wij in de hooiberghut een Oekraïens gezinnetje hebben opgevangen . Een moeder met een zoon en dochtertje. We kunnen ons voorstellen dat diegene die hen ontmoet hebben benieuwd zijn hoe het nu met hen gaat. Daarom een kleine “update” over hen. Sinds van de zomer werkt de moeder bij de Jumbo in Vinkeveen. Daar heeft ze het erg naar haar zin. Ze kwam enthousiast terug als ze campinggasten in de winkel had gezien en die haar dan hadden aangesproken. Dat vond ze zo leuk ! Het kleine meisje is  van de zomer vier jaar geworden en is na de zomervakantie naar de basisschool in Vinkeveen gegaan. Zij geniet van het spelen met haar leeftijdsgenootjes! De jongen zit nog steeds op de taalschool in Utrecht en gaat daar met de  buurtbus en de trein naar toe. Door het werk en de scholen is hun sociale netwerk uitgebreid en zijn er contacten ontstaan met andere landgenoten en dat is mooi om te zien. Er zijn  ook weer momenten  waarop ze van het leven kunnen genieten. Al blijft de situatie natuurlijk wel heel dubbel als je beseft wat er nog gaande is in hun thuisland en dat er nog een dochter en zoon(broer en zus) en verdere familie elders verblijven. Het was de bedoeling dat zij tot medio oktober in de hooiberghut zouden blijven omdat de hut in de winter  niet geschikt is om in te wonen. Maar een andere  woonplek vinden in Vinkeveen (zodat werk en school hetzelfde kan blijven)is tot nu toe nog niet gelukt. Gelukkig hadden we een lang en mooi najaar en was het lange tijd nog goed te doen maar de laatste twee weken valt het qua temperatuur en vocht niet mee. Om die reden gaan ze nu een weekje bij vrienden logeren en dan is het de bedoeling dat ze met de feestdagen een paar weken naar Berlijn toe gaan waar een andere dochter/zus naar toe is gevlucht. We hopen van harte dat als ze terugkomen er een betere woonlocatie voor ze is gevonden.

Net als u hebben ook wij te maken met hogere kosten qua energie en andere goederen. Omdat we de tarieven voor het afgelopen jaar al bepaald hadden en de kosten daarna pas begonnen te stijgen hebben wij er voor gekozen om de prijzen niet halverwege het lopende seizoen aan te passen. Helaas zien wij nu geen andere keus dan onze prijzen voor seizoen 2023 wel te verhogen. U kunt deze terugvinden op onze website. Vanwege de hoge energiekosten en omdat de camping in april nog niet volledig bezet is hebben we besloten om de camping iets later open te doen en wel op vrijdag 21 april 2023. Vanaf die dag bent u weer van harte welkom  maar het is  natuurlijk wel mogelijk om nu al te reserveren.

 Zoals het er nu naar uit ziet hopen Jan en Yvonne, Willem en Ingrid, Corrie en Jelle er het komende seizoen  ook weer te zijn. Wat is het fijn dat ze ons nog steeds willen helpen! En met elkaar proberen we zo een gezellige sfeer op de camping te creëren. Natuurlijk mogen we dan ook onze kinderen niet vergeten die regelmatig even “bijspringen”.

Thomas hoopt aan het einde van deze week 19 jaar te worden. Hij zit in het laatste jaar van zijn opleiding Monteur Mobiele werktuigen. Hij is nog op zoek naar wat hij dan wil gaan doen. Waarschijnlijk gaat hij nog een andere opleiding volgen.  Voor Anouk( is aan het einde van deze week ook jarig en word dan 17 jaar)konden we van de zomer de vlag uithangen omdat zij mocht slagen voor haar diploma van het Voortgezet Onderwijs. Zij is nu gestart met een vierjarige opleiding MBO Verpleegkunde. Het is nog even zoeken of dit echt bij haar past maar we gaan het zien… Sinds van de zomer werkt ze in de vakantie en op de zaterdag bij de Groentehal in Vinkeveen. Dus misschien komt u haar daar wel een keer tegen. Niels is inmiddels 13 jaar en zit in de tweede klas van de Havo. Heeft een zaterdagbaantje bij de buren die hout voor kachels kloven en verkopen.

We zijn dankbaar dat het goed mag gaan met ons en we hopen dat dat ook voor u zo mag zijn.

Van harte willen wij u hele fijne feestdagen en al het goede voor 2023 toewensen!

Wie weet nog weer eens tot ziens!

Gijs en Jolanda, Thomas, Anouk en Niels van Eck

Jolanda van EckNieuwsbrief 2022

One Comment on ““Nieuwsbrief 2022”

 1. Jolanda van Eck

  Goedenavond:

  U kunt altijd online reserveren via onze website of een mail sturen naar info@boerderijcampingdemmerik.nl
  ik heb een hut vrij van 24 april tot vertrek op vrijdag 28 april. (29 april is de hut al bezet.
  Ik hoor graag weer van u.
  met vriendelijke groet Jolanda van Eck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *