Nieuwsbrief december 2019

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

Nieuwsbrief december   2019    www.boerderijcampingdemmerik.nl

 

Inmiddels is het einde van het jaar alweer in zicht. En geheel volgens traditie ontvangt u dan een nieuwsbrief om u een kleine indruk te geven hoe het hier in Vinkeveen met ons gaat.

 

Op de camping vinden er op dit moment geen activiteiten plaats. Ons terrein en onze faciliteiten zijn niet geschikt voor winterkampeerders. Daarom hebben we eind oktober ook de laatste gasten uitgezwaaid en het hek dicht gedaan.  We kijken terug op een fijn seizoen met gezellige contacten met u als onze gasten. Leuk om te merken dat ook dit jaar weer veel nieuwe gasten hebben kennisgemaakt met onze boerderijcamping.

Op de boerderij gaan de werkzaamheden altijd door. Zij het wel dat we nu natuurlijk niet te maken hebben met  de planning  en de werkzaamheden van het oogsten en de beweiding van het land door de koeien. Alle koeien staan netjes geschoren  op stal. Er lopen  alleen nog wat schapen buiten om het gras netjes weg te eten en Troy, het paard, mag ook nog de wei in.  Alle berichtgeving  in de media omtrent de stikstofproblematiek zal u vast niet zijn ontgaan. Het zorgt hier in huis wel voor onzekerheid . Want met wat voor plannen komt de overheid en wat heeft dat voor ons persoonlijk  te betekenen? Het is op dit moment nog niet bekend.

We doen ons best om u als gast een eerlijk beeld mee te geven over hoe wij hier op de boerderij werken en hoe wij uw voedsel produceren maar ook hoe wij proberen onze bijdrage te leveren aan duurzaamheid en milieu.  Naast de 30 hectare land die voorzien zijn van bodemdrainage hebben we sinds juni ook 582 zonnepanelen op het dak liggen waarmee we 150.000 KWH hopen op te wekken. De helft voor eigen gebruik en de andere helft leveren we aan een energiemaatschappij. De  elektriciteit die u  op de camping gebruikt  is dus op het bedrijf opgewekt.

Ondanks dat we nog niet op de hoogte zijn van de plannen waarmee Den Haag komt maken we toch zelf onze eigen plannetjes. We kunnen tenslotte niet afwachten…..We hopen dit komende jaar het erf achter de stal aan te passen waardoor de voeropslag word vernieuwd en verbeterd. Op de camping zal het kleine bruggetje tussen de hooiberghutten en het sanitair worden opgeknapt.

We ondervonden afgelopen jaar helaas nog wel eens wat hinder van een internet verbinding die niet geheel optimaal was. We lopen tegen onze grenzen aan wat wij zelf nog kunnen doen om dat te verbeteren hier in het buitengebied. Het beloofde glasvezel laat, jammer genoeg, nog steeds op zich wachten.

Het afgelopen jaar mochten we weer hulp krijgen van verschillende mensen. Als u vaker bij ons te gast bent geweest dan kent u ze inmiddels. Iedere zaterdag helpt Jelle ons nog op de boerderij, Corrie kwam een aantal keren in de week schoonmaken en  Jan en Yvonne waren er ook weer om ons in de drukke periode te helpen met allerlei werkzaamheden. Door hen zijn o.a. de hutten en de brug weer netjes in de lak gezet. Ze hebben wel aangegeven een iets kortere periode te willen komen in de aankomende zomer maar als alles goed mag gaan dan ziet u bovengenoemde personen in het nieuwe seizoen weer. En natuurlijk noemen we hier ook even onze twee zonen Thomas en Niels die het gras maaien.

Nu we het toch over onze kinderen hebben……

Thomas hoopt volgende week alweer 16 jaar te worden. Hij mag dan zijn trekker rijbewijs gaan halen en hij start daarom binnenkort met zijn lessen hiervoor. Hij zit momenteel in zijn examenjaar voor school. Een belangrijk jaar dus. Wat zijn volgende stap word weet hij op dit moment nog niet. Hij is druk zoekende….

Anouk hoopt ook volgende week jarig te zijn. Zij word dan 14 jaar. Ze zit op dit moment in haar tweede leerjaar en haalt mooie resultaten. Druk met haar vriendinnen en als er nog wat tijd overblijft krijgt Troy, het paard, het restant aan aandacht!

Niels is inmiddels 10 jaar en doet goed zijn best in groep 7. Hij geniet ervan om twee keer in de week naar de voetbaltraining te gaan en op zaterdag een wedstrijd te spelen.

We besluiten deze nieuwsbrief  door u de hartelijke groeten te doen en  wensen u hele goede dagen en een mooi maar bovenal gezond 2020 toe!

Wie weet tot ziens! (Vanaf 1 april 2020 is de camping weer open!)

Gijs en Jolanda, Thomas, Anouk en Niels van Eck

 

P.S  In januari worden de Zoover Awards weer uitgereikt.  De afgelopen keer waren we genomineerd in de categorie “Kleine campings”. Uiteindelijk hebben we de tweede plaats (van Nederland!) behaald met een gemiddelde cijfer van een 9,5!! U begrijpt dat we daar trots op waren/zijn! We bedanken een ieder die een review heeft achtergelaten. Als u ons ook dit jaar aan een mooie waardering wilt helpen dan kan dat nog tot 31 december  op zoover.nl

 

Jolanda van EckNieuwsbrief december 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *