Nieuwsbrief December 2017

Jolanda van EckcampingLeave a Comment

En voordat je het weet is ook dit jaar weer bijna om en heeft u weer een “eindejaars- krabbel” van ons voor u liggen.  Het klinkt cliché: maar de tijd is weer omgevlogen! Dat zeggen we ook over de tien jaar dat Boerderijcamping Demmerik nu bestaat. We hebben er dit jaar wat extra bij stil gestaan door iedere gast een kleine attentie en een prachtig ontworpen info krant aan te bieden. (Door Bart de Koning ontwerp) We krijgen regelmatig de vraag of het niet tijd wordt om de camping uit te breiden. Nog steeds hebben we daar geen plannen voor. We zijn van mening dat de kracht van de camping juist in het kleinschalige zit. We kunnen daardoor nog echt persoonlijk contact hebben met onze gasten. En als we heel eerlijk zijn past de omvang van nu nog het beste bij onze huidige situatie met ons gezin en de boerderij.  Gelukkig konden we dit jaar ook weer terugvallen op de helpende handen van een paar vertrouwde gezichten. We bedanken Jan en Yvonne, Jelle, zoon Thomas, René,  Dries en Stephanie en Nicolien. Nieuw waren Corianne(zij kwam op de zaterdagen en in de vakanties schoonmaken) en Erik( hij helpt een dag in de week op de boerderij)

Wat de boerderij betreft: De koeien staan al weer een poosje netjes geschoren op stal. I.v.m. het natte najaarsweer wat eerder dan “normaal”. Hadden we vorig jaar nog te maken met een zeer lage melkprijs nu mag de prijs gelukkig weer goed zijn en kunnen we weer het nodige onderhoud en hier en daar wat vervangingen gaan doen. Komend voorjaar zal het dak van de oude stal worden vervangen voor een nieuw dak. Dit is nodig vanwege de regelgeving dat in 2024 al het asbesthoudend materiaal in bedrijfsgebouwen moet worden verwijderd. Vanwege nog meer regels rondom de fosfaat problematiek waren we verplicht het aantal koeien met 20 stuks terug te brengen naar het aantal wat op 1 juli 2015 in de stal liep min nog eens 4 %. Straks met 1 januari moet er nog eens 4% van de koeien weg. U begrijpt dat dit geen fijne maatregel is om gezonde dieren, waar je eigenlijk nog geen afscheid van wil nemen, te moeten afvoeren.

Zoals gewend vermelden we ook altijd wat over onze kinderen. Rond de kerstdagen hopen we weer de verjaardagen van Thomas en Anouk te vieren. Thomas wordt dan 14 jaar en Anouk 12 jaar. Thomas zit inmiddels in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. School is niet zijn grootse hobby zullen we maar zeggen maar hij haalt tot nu toe prachtige resultaten.  Anouk zit in het laatste jaar van de basisschool. Zij moet dus een keuze gaan maken naar welke school zij volgend jaar gaat. Een spannende tijd. Gelukkig kan ze ontspanning zoeken bij Troy haar pony. De gasten van vorig jaar hebben haar misschien wel zien rijden in het land naast de camping. (En soms lag ze er ook naast!) En dan Niels. Hij zit inmiddels in groep 5 en dat gaat heel goed. Is fanatiek met voetballen. En ook hij rijdt regelmatig al op de grasmaaier rond. (jong geleerd….)

We hopen komend seizoen op de vertrouwde voet verder te gaan. De winterrust gebruiken we om hier en daar weer wat op te knappen.  En omdat Pasen in het eerste weekend van april valt bent u vanaf 30 maart weer welkom op onze camping. We sluiten af door u de hartelijke groeten te doen maar bovenal fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018 toe te wensen!  Wie weet tot ziens! Gijs en Jolanda, Thomas, Anouk en Niels van Eck

Jolanda van EckNieuwsbrief December 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *